Welkom > Activiteiten > Lezingen & activiteiten
Historische Kring Bommelerwaard | Postbus 113 | 5301 AC Zaltbommel | info@hkbommelerwaard.nl
Sitemap
Gastenboek
 
 

Lezingen & activiteiten

 

Het programma met de lezingen en andere activiteiten verschijnt twee keer per jaar. Het eerste half jaar loopt tot en met juni en eindigt met een excursie. Na de zomerperiode volgt het programma tot het eind van het jaar.

De geplande activiteiten voor de eerste helft van 2018 zijn:

  • woensdag 9 mei 2018: jaarlijkse ledenvergadering en lezing "Nederlands grote rivieren - drie eeuwen strijd tegen overstromingen", door Ton Burgers, n.a.v. het door hem uitgegeven boek. Hij vertelt hoe we in het verleden en tegenwoordig omgaan met de grote rivieren en wat we van het verleden kunnen leren over het heden. Locatie: De Grote Aak, Zaltbommel, Johan van Oldenbarneveldtstraat 2, 5301 GX, Zaltbommel. Aanvang van de ledenvergadering: 19:30 uur. De lezing start na afloop van de ledenvergadering om ongeveer 20:30 uur.
  • zaterdag 30 juni 2018: excursie naar Trier. De bus vertrekt om 7.45 uur vanuit Zaltbommel. Onderweg zal drs. Lisette le Blanc, conservator van het Stadskasteel, een lezing geven over Karl Marx (geboren in Trier) en zijn band met de familie Philips en Zaltbommel. In Trier volgt een rondleiding door het Rheinisches Landesmuseum waar een expositie over Karl Marx is ingericht, waarna er tijd is de nabijgelegen monumenten in het centrum van de stad te gaan bekijken en evt. op eigen kosten te lunchen. Eind van de middag vertrekken we weer naar Nederland waar in het Limburgse Grathem een diner wordt geserveerd. De bus wordt rond kwart voor 10 weer in Zaltbommel terug verwacht. Deelname aan de dagexcursie naar Trier kost 65 euro. Dat is inclusief busreis, koffie met koek, de lezing van Lisette le Blanc, de rondleiding door het museum en een diner. Inschrijven kan tot 16 juni door een bericht te sturen naar het post adres of het email adres van de kring info@hkbommelerwaard.nl EN door het verschuldigde bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer.

Graag zien wij U bij (één) van bovenstaande activiteiten, U bent van harte welkom !

De lezingen- en excursiecommissie: Jan Piels en Leo Weyman.


powered by CMSimple
<
>