Welkom > Werkgroepen > Nederhemert
Historische Kring Bommelerwaard | Postbus 113 | 5301 AC Zaltbommel | info@hkbommelerwaard.nl
Sitemap
Gastenboek
 
 

Nederhemert

Sinds jaren beijveren mevrouw T. Blom en de heer G. Hoogbergen zich voor de geschiedenis van 'het Eiland', Nederhemert-Zuid. Zij zijn een onderzoek gestart naar de historie van de verschillende huizen en hebben zich ingezet voor de restauratie van het in 1945 verwoeste plaatselijke kasteel, dat nu eigendom is van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. In de afgelopen jaren zijn verschillende boekjes verschenen over de geschiedenis van Nederhemert-Zuid, in de reeks Plekken van herinnering.

In 2001 is eindelijk een aanvang gemaakt met de restauratie van het kasteel. In ons tijdschrift Tussen de Voorn en Loevestein werd van de voortgang telkens door mevrouw Blom verslag gedaan. In 2004 verscheen het boekje 'Rondgang door kasteel Nederhemert' dat werd uitgegeven door de Werkgroep Nederhemert bij gelegenheid van de afronding van de 1e fase van de restauratie van kasteel Nederhemert. Met het gereedkomen van de restauratie van kasteel Nederhemert in 2005 heeft de werkgroep besloten de werkzaamheden te stoppen.

Bij het opzetten van een eigen website over kasteel Nederhemert is dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van de werkgroep.

powered by CMSimple
<
>