•  

Lezing Motteburcht verplaatst

Op 11 mei houdt Michiel Alexander de Raaf een lezing over de Motteburcht die aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel in 2019 werd opgegraven. De lezing is verzet, omdat de situatie rondom corona is veranderd en we weer fysiek bij elkaar kunnen komen. Daar zijn we blij mee en dat willen we dan ook graag realiseren.

De lezing zal gaan over de motteburcht in Kerkdriel. Bij de aanleg van een waterberging stuitte men op dit middeleeuws verdedigingswerk. Voorzitter van de Historische Kring Bommelerwaard, Michiel Alexander de Raaf, was als geïnteresseerde bij de opgraving aanwezig en verdiepte zich in de historie van dit verdedigingswerk. Zo ontdekte hij dat de Motteburcht waarschijnlijk gebouwd is in opdracht van Hertog Jan. Michiel de Raaf zal in zijn lezing meer informatie geven over de motteburcht. Het is een vervolg van de lezing die de Raaf voor de opgravingen gaf in het Driels Museum. Inmiddels kan de Raaf ook vertellen wat er allemaal uit de grond is gekomen en wat dit ons voor informatie geeft over de Motteburcht.

De lezing start rond half 9, aansluitend op de jaarlijkse vergadering. De lezing is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.