•  

Nieuwe voorzitter

Michiel Alexander de Raaf stelt zich voor

Zaterdag 28 september is Sherry van der Velden na tien jaar gestopt als voorzitter van de Historische Kring en ik mag in het komende half jaar, tot de ledenvergadering, als zakenvoorzitter optreden. Een enorme eer, zeker omdat het grote voetsporen zijn om in te volgen. Ik trof een vereniging in goede conditie aan die enorm actief is!
Mijn naam is Michiel Alexander de Raaf, ik woon in Hedel en ben 35 jaar oud. Als medisch vaatbioloog heb ik onderzoek gedaan op verschillende universiteiten in Europa. Ook ben ik actief in de lokale politiek als commissielid voor Maasdriel (D66) en Algemeen Bestuurslid voor het Waterschap Rivierenland (Water Natuurlijk). Elders ben ik vaker voorzitter of campagneleider geweest. 
Ik houd van geschiedenis en onderzoek fascineert mij. Dat geldt ook het lezen in de historische bronnen, archeologie en het beleven van historische situaties. Vroeger speelde ik Romeinse en Napoleontische veldslagen na en sliep ik eens op Slot Loevestein. Ik doe nu onderzoek naar de motteburcht te Driel dat deels opgegraven wordt. Het onderzoek bracht me in Brussel, Keulen en Boedapest. Mocht u informatie of vondsten hebben die passen bij de motteburcht of laat dertiende-eeuws zijn, dan hoor ik dat graag! (michielderaaf@hotmail.com) Met schoolexcursies en een monument wil ik blijvende aandacht vragen aan deze bijzondere plek. 
Samen met de Historische Kring Bommelerwaard wil het verhaal vertellen en mensen boeien met de fascinerende geschiedenis van de Bommelerwaard.